تاریخ بروزرسانی:یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳
دیوار پیش ساخته بتنی انواع مختلفی دارد، دیوار خود ایستا نوعی از آنهاست. صنعت ساخت و ساز به مرور زمان تحول زیادی پیدا کرده است. به طوری که با به کارگیری تولیدات و فناوری های جدید، پروژه های ساختمانی در زمان کوتاه تر و با سرعت بیشتری انجام می شوند. یکی از تولیداتی که باعث تسریع در روند انجام پروژه های ساختمانی می شود، دیوار بتنی خود ایستا است.
استفاده از این دیوارهای بتنی باعث می شود تا به راحتی و در مدت کوتاهی دیوارهای موقتی یا دائمی به منظور اجرای پروژه های ساختمان ایجاد کرد. این دیوارها مقاومت و استحکام بالایی نیز دارند که به راحتی دچار تخریب و از بین رفتن نمی شوند. در ادامه به بررسی موضوع دیوار بتنی خود ایستا و مطالب مربوط به آن پرداخته ایم
دیوار خود ایستا بتنی چیست؟
دیوار بتنی خود ایستا سازه ای بتنی و پیش ساخته محسوب می شود که به عنوان دیوار یا جداکننده مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این گونه دیوارها در کارخانه به شکل آماده تولید شده و پس از حمل به مکان مورد نظر، در آن جا اجرا و کار گذاشته می شوند. البته باید پیش از اجرای آن ها، محل مورد نظر آماده سازی شده باشد.
این سازه های بتنی به نحوی هستند که به راحتی در محل مورد نظر قرار داده می شوند و دردسری کم تری نسبت به دیوارهای معمولی دارند که با مصالح مختلف ساخته می شوند. پایه این دیوارها به گونه ای است که بدون نیاز به آرماتوربندی یا فونداسیون روی زمین قرار داده می شود.
ویژگی های دیوار بتنی خود ایستا
در این بخش به بررسی ویژگی های دیوار بتنی خود ایستا پرداخته ایم. این ویژگی ها باعث تمایز دیوارهای بتنی خود ایستا نسبت به سایر دیوارها می شود.
- در ساخت این دیوارها از موادی همانند سیمان، ماسه، سنگدانه و ترکیبات دیگر استفاده می شود تا دوام و کیفیت آن ها زیاد شود.
- ضخامت این دیوارها به هشت، ۱۰ و ۱۲ سانتی متر می رسد که بسته به نوع استفاده، از دیوارهای با ضخامت متفاوت استفاده می شود.
- استفاده از میلگردهای مهندسی در ساخت این دیوارها، استحکام زیادی را در آن ها ایجاد می کند.
- این دیوارها به نحوی هستند که می توان از آن ها برای نگهداری مواد و مصالح مختلف استفاده کرد. در این صورت امکان پر کردن مواد و مصالح در هر دو طرف وجود دارد.
- وزن این دیوارها به میزان برابر در تمام نقاط پایه توزیع می شود.
- برای کار گذاشتن این دیوارها نیازی به حفر زمین و اجرای فونداسیون وجود ندارد.
- در مدت زمان کوتاه و بدون دردسر یا مشکلات خاصی اجرا می شوند. همچنین برای اجرای این دیوارها به کارگران کم تری نیاز است.
- این گونه دیوارها به دلیل کیفیت بالا، طول عمر بالایی دارند و تا سال ها دوام می آورند.
کاربردهای دیوار بتنی خود ایستا
دیوارهای بتنی خود ایستا کاربردهای مختلفی دارند که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم:
- به هنگام ساخت منازل و ساختمان های مسکونی، این دیوارها می توانند دو واحد یا خانه را از یکدیگر جدا کنند. زیرا به راحتی به محل منتقل شده و کار گذاشته می شوند.
- این دیوارها را می توان در ساخت ویلاها و باغ ها برای ایجاد محوطه خصوصی استفاده کرد.
- به دلیل ایمنی و استحکام بالای دیوارهای خود ایستا، می توان آن ها را برای ساخت بخش های مختلف در واحدهای صنعتی مورد استفاده قرار داد.
- این سازه های بتنی در نیروگاه های صنعتی نیز کاربرد دارند. زیرا می توان برای مهار زغال سنگ در این نیروگاه ها از دیوارهای خود ایستا استفاده کرد.
- در محل هایی که زباله ها دفن می شوند، این دیوارها می تواند حریم حفاظت شده را ایجاد کنند تا زباله ها از محل انباشت و دفن خارج نشوند.
- در پروژه های عمرانی اتاقک های موقتی ساخته می شوند. دیوارهای خود ایستا می توانند گزینه مناسبی برای ساخت این اتاقک ها باشند.
- این دیوارها می توانند برای ساخت سردخانه ها و سوله ها نیز کاربرد داشته باشند. زیرا این دیوارها مانع از نفوذ رطوبت و هوا به داخل محوطه می شوند.
- در سالن ها و مکان های بزرگ همانند سالن های ورزشی نیز به منظور جدا سازی فضاها و ایجاد نظم بیشتر می توان از این دیوارهای بتنی استفاده کرد.
- دیوارهای خود ساخته، مشابه سازه های نیوجرسی هستند و می توان از آن ها در مسیرها و معابر ترافیکی استفاده کرد.
شرکت نیک تابان دز، تولید کننده انواع دیوارهای بتنی
شرکت نیک تابان دز از جمله شرکت های فعال در تولید سازه های بتنی محسوب می شود. این شرکت تلاش می کند تا با استفاده از مواد و مصالح باکیفیت و نیز فرایندهای پیشرفته، این دیوارها را در کیفیت و کارایی بالا تولید کند. به طوری که بتوان این سازه ها را تا چندین سال در شرایط آب وهوایی مختلف مورد استفاده قرار داد.
نیک تابان دز تولید کننده قطعات بتنی پیش ساخته