بتن ریزی فونداسیون

بتن ریزی فونداسیون

بتن ریزی فونداسیون بخش مهمی از ساخت یک بنای ساختمانی است که دقت در اجرای صحیح آن به صورت مثبتی بر روی مقاومت، طول عمر و دوام سازه تاثیر می‌گذارد. این کار مستلزم مهارت و تجربه‌ی بالایی است و باید مراحل آن به درستی و به سرعت انجام پذیرند. حتما می‌دانید که تمامی بار یک سازه توسط فونداسیون به زمین منتقل می‌شود، پس قطعا اهمیت این قسمت از ساختمان بسیار بالا است و باید در مورد آن بیشتر بدانید! پس با ما همراه باشید. 

فونداسیون چیست و چند نوع دارد؟

فونداسیون، بخشی از یک سیستم سازه‌ای است که روبنای ساختمان را پشتیبانی کرده و بار ساختمان را مستقیماً به زمین منتقل می‌کند. پایه‌های ساختمان‌های مسکونی تقریباً همه بر روی یک بستر بتنی که دیوارها و پایه‌های سازه را نگه می‌دارد و بار را در منطقه بزرگ‌تری توزیع می‌کند، تکیه دارند. یک تیر بتنی ممکن است در سطح زمین، به‌ویژه در ساختمان‌های بدون زیرزمین، برای حمایت از دیوار خارجی قرار داده شود. 

 

پایه‌های پهن نیز برای ساختمان‌های بلند استفاده می‌شوند. در خاک نرم، می‌توان از یک فونداسیون شناور که متشکل از سازه‌های صلب و جعبه مانند است استفاده کرد؛ این فوندانسیون در عمقی قرار می‌گیرد که وزن خاک برداشته شده برای قرار دادن آن، برابر با وزن سازه‌ی روی آن باشد.

مراحل بتن ریزی فونداسیون

فونداسیون ساختمان با حفر چاله و ریختن سیمان شروع می‌شود، اما ساختن یک فونداسیون خوب به بیش از این موارد نیاز دارد. در اوایل ساخت و ساز، فونداسیون ساختمان در واقع با بازرسی و آزمایش خاک، محاسبه بارهای وارده بر آن و طراحی بهترین روش راه‌‌اندازی فونداسیون، برای مطابقت با شرایط خاک منطقه و بارهای وارده بر روی آن در زمان ساخت سازه، آغاز می‌شود.

 

تمام جزئیات در ساخت فونداسیون باید کامل باشد. به همین دلیل است که پیمانکاران اصلی همیشه در مرحله ی پیش ساخت، با پیمانکاران بتن ریزی همکاری می‌کنند. آنها فونداسیون را با هم برنامه‌ریزی و طراحی می‌کنند، زیرا موفقیت ساختمان تا حد زیادی به آن بستگی دارد. 

 

آنها طرح را روی BIM آزمایش کرده، مشکلات را شناسایی و طرح را اصلاح کرده، طرح نهایی را توسعه می‌دهند و در نهایت آنها را روی نرم افزار مدیریت پروژه، مستند می‌کنند. کافی است یکی از این مراحل  نادیده گرفته شود تا شالوده ساختمان خراب شود.

بتن ریزی فونداسیون در دو مرحله

زمان مناسب برای آماده شدن بتن

خشک کردن و عمل‌آوری در تقویت یک سازه ی بتنی بسیار مهم است و به هیچ وجه نباید در این فرآیند عجله کرد. علاوه بر آن، هنگام ساخت فونداسیون باید کیفیت و ایمنی بتن در اولویت قرار گیرد. ممکن است صبر کردن برای خشک شدن فونداسیون سخت به نظر برسد، اما باید در این راه صبور بود. 

در واقع این آب است که اجزای بتن را به یکدیگر متصل می‌کند، که اساساً نحوه تقویت یک عضو بتنی به تناسب درست بین آب و سایر اجزای بتن بستگی دارد. با این حال، این فرآیند می‌تواند بسته به شرایط آب و هوایی مختلف، متفاوت باشد.

 

حفاری و درجه‌ بندی استاندارد 

فونداسیون‌ها باید عمیق کار گذاشته شوند تا بتوانند از یک ساختمان بلند حمایت کنند. حتی ساخت و ساز خانه‌های کوچک هم نیاز به حفاری دارد تا اطمینان حاصل شود که فونداسیون پایدار است. در گودبرداری باید تمامی خرده سنگ‌ها و مواد موجود در گودال حذف شده تا بتن و آرماتورهای آن به درستی نصب شوند. سنگ‌های کوچک، مواد زائد و سایر مواردی که ممکن است در ریختن بتن تداخل داشته باشند، پاکسازی شوند. پیمانکاران گودبرداری می‌توانند در انجام این کار کمک کنند، زیرا قطعا تجهیزات مناسب برای حفاری تا عمق مورد نظر را دارند.

 

ساخت فونداسیون بتنی 

فرآیند اصلی در ساخت فونداسیون بتنی با نصب پایه‌ها آغاز می‌شود. برای افزودن به استحکام و مقاومت در برابر حرکت و ترک، نیاز به اجزای تقویتی مانند میلگردهای فولادی وجود دارد. پس از اینکه میلگردها قرار گرفتند، اکنون زمان ریختن بتن است. پیمانکار بتن‌ریزی حباب‌ها و شکاف‌های هوا را بررسی می‌کند، بنابراین از ایجاد ترک در فونداسیون جلوگیری می‌شود. پس از آن، پایه‌ها با یک سیلر با کیفیت بالا آب‌بندی می‌شوند. معمار قبل از ریختن بتن بیشتر، پایه بتنی را از نظر وجود فضاهای خالی و سوراخ بررسی می‌کند.

عیار بتن‌ فونداسیون

منضور از عیار بتن، مقدار سیمان استفاده شده در آن است که بسته به شرایط مختلف ممکن است کمی متفاوت باشد. با این حال استاندارد این عیار معمولا چیزی در حدود 300 تا 400 کیلوگرم سیمان در هر مترمکعب‌ در نظر گرفته می‌شود.

 

قطع بتن ریزی فونداسیون

نکته‌ی مهم در قطع بتن ریزی فونداسیون این است که این کار به صورت مایل انجام نشود، زیرا احتمال ایجاد ترک برشی در بتن افزایش خواهد یافت. بدین منظور بهترین راه قطع بتن‌ریزی، استفاده از رابیتش است، زیرا به صورت عمودی سفت می‌شود. قطع بتن‌ریزی باید در قسمتی با حداقل برش و تنش انجام بپذیرد و تا حد امکان به صورت عمودی انجام شود.

بتن ریزی فونداسیون گسترده

ضوابط بتن ریزی پی ساختمان 

 

بتن ریزی دارای ضوابط خاصی است که در قوانین مربوط به ساختمان‌سازی به آنها اشاره شده است. مثلا در یکی از این ضوابط اشاره شده است که کار شروع فونداسیون و بتن ریزی به هیچ وجه نباید در زمین سست صورت پذیرد، بلکه حفر زمین قبل از شروع کار باید تا جایی ادامه پیدا کند که به یک سطح سخت خاکی یا سنگی رسید.

بتن ریزی فونداسیون گسترده

معمولا بتن ریزی در چند مرحله صورت می‌پذیرد. بدین ترتیب برای قطع مرحله‌ی اول بتن ریزی باید دقت لازم به عمل آید تا سازه دچار ترک برشی نشود. بنابراین باید ضوابط و استاندارهای مرتبط با قطع بتن ریزی به درستی رعایت شوند.

نکات اجرایی بتن ریزی فونداسیون

شرکت نیک تابان دز تولید کننده قطعات پیش ساخته بتنی

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *